Nalle Puh

KÄNDA CITAT – Nalle Puh

Alan Alexander Milne, (1882-1956) var en brittisk författare, främst känd för sina böcker om Nalle Puh.

 

När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.

Ingen kan vara nere med en ballong!

När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig.

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.

När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra.

Puh såg på sina två tassar. Han visste, att en av dem var den högra, och han visste, att när man hade beslutat sig för vilken som var den högra, så var den andra den vänstra, men han kunde aldrig komma ihåg, hur man skulle börja.

Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa.

Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre.

Kom inte för sent till det du vill komma i tid till.

Om du alltid säger “vi får se” händer det aldrig någonsin någonting.

För att verka avspänd och helt tillfreds kan man gnola tiddeli-pom några gånger på ett vad-ska-vi-göra-nu-då-sätt.

Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det.

Om man tänker efter en stund kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut.

Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.